Om oss

Peking Ultras bildades 1999 och inspirationen kom från den levande supporterkulturen i Sydeuropa och Sydamerika. Vi presenterade oss kanske framförallt hemma Hammarby IF samma år då vi var med och levererade ett pyroteknikarrangemang i form av ett 70-tal bengaler utmed Östra.
Verksamheten kom igång genom att flaggor syddes och målades, egna souvenirer införskaffades och tifon tillverkades tillsammans med P.T.G. På läktaren var vår första placering, över den ena ryttargången, på den östra läktaren. Numera finner du oss precis under capon, på Norra.

Bulldoggen är vår symbol. Den symboliserar en viktig del inom ultraskulturen, dvs. lojalitet. Vi är först och främst lojala mot klubben IFK Norrköping och mot varandra inom gruppen. Det hindrar oss dock inte från att protestera mot saker vi finner  olämpliga eller dumdristiga inom klubben, supporterleden eller den svenska fotbollen. Protesterna yttrar sig i budskapsbanderoller, flygblad och strejker.
Peking Ultras har ingen styrelse eller liknande, utan alla beslut tas gemensamt. Detta är något vi är noga med att bevara, då detta ger varje individ större frihet, men samtidigt större ansvar.

Vi har ett unikt friendship med ultras från IF Elfsborg, Yellow Fanatics. Vi åker ofta till varandra och stödjer varandra både på och utanför läktarplats. En vänskap som vi haft sedan 10 år tillbaka!

Vi har en mycket kritiskt syn på hur Svensk fotboll sköts och är i synnerhet kritiska mot Svenska fotbollsförbundet (SvFF) och Svensk Elit Fotboll (SEF). Förbud kommer man ingen vart med så dialog är något vi förespråkar, både gentemot förbund och klubb. Flera av våra medlemmar är aktiva i Svenska Fotbollsupporter Unionen och deltar aktivt på möten och konferenser.
Såsom SvFF och SEF sköter Svensk fotboll idag så kommer Svensk fotboll aldrig att avancera. Den profithunger och det kapitalintresse som råder gentemot tv-bolag och sponsorer är hämmande. Fotboll ska vara till för alla, oavsett plånbok…

Ultras Forever!